Rensa tak och hängrännor

Rensa tak och hängrännor när hösten kommer och löven börjar att falla.

Hösten är en magisk tid när naturen klär sig i sitt vackraste skrud av färger och förbereder sig för den kommande vintern. För många människor innebär hösten att man tar fram jackor och halsdukar, dricker varm choklad framför en brasa och förbereder sig för höststormar och kyla. Men en viktig del av höstförberedelserna som ofta förbises är att rensa tak och hängrännor. Att göra detta kan tyckas som en tråkig uppgift, men det är en nödvändig sådan. I denna artikel kommer vi att berätta varför det är så viktigt att rensa tak och hängrännor på hösten.

Förhindrar Vattenansamling

En av de mest uppenbara fördelarna med att rensa tak och hängrännor på hösten är att det förhindrar vattenansamling. När löv, grenar och skräp samlas i hängrännor och på taket kan vatten inte rinna fritt. Istället samlas det vatten som faller från regn och snö och kan orsaka allvarliga skador på tak och fasader. Vattenansamling kan också leda till läckage inomhus och mögelproblem om det inte hanteras i tid.

Förhindrar Isbildning

När hösten går över i vinter kan temperaturen börja pendla runt fryspunkten. Om hängrännor är igensatta med skräp kan smältande snö och is inte rinna korrekt. Detta kan leda till isbildning längs takkanterna, vilket är inte bara farligt för människor som rör sig runt huset utan också kan orsaka allvarliga skador på taket. Isdammar kan öka risken för vattenläckage och putsa extra vikt på takkonstruktionen, vilket kan leda till sprickor och deformation.

Förlänger Takets Livslängd

Ett av de dyraste och mest viktiga elementen i ett hem är taket. Ett välunderhållet tak kan hålla i årtionden medan ett försummat tak kan kräva dyra reparationer eller till och med en fullständig ersättning. Genom att rensa taket och hängrännorna regelbundet, speciellt på hösten, kan man förlänga takets livslängd betydligt. Genom att ta bort det som kan orsaka vattenansamling och skador före vintern kan man spara tusentals kronor på lång sikt.

Förhindrar Skadedjur och Ruttet Trä

Igengrodda hängrännor och tak kan också bli ett fristad för skadedjur som möss, fåglar och insekter. Dessa oönskade gäster kan orsaka skador på huset och vara ett irritationsmoment för de boende. Dessutom kan skräp som ligger kvar på taket och i hängrännor absorbera fukt, vilket kan leda till ruttet trä och andra materialskador över tid.

Slutsats

Att rensa tak och hängrännor på hösten är en enkel och kostnadseffektiv åtgärd som kan ha en betydande inverkan på ditt hus. Genom att förebygga vattenansamling, isbildning, skadedjur och förlänga takets livslängd kan man spara både tid och pengar på lång sikt. Så nästa gång hösten kommer och löven börjar falla, kom ihåg att kontakta oss på Egeryds för att få hjälp med att rensa huset tak och dess hängrännor. Det är ett enkelt steg som kan göra stor skillnad för din bostads långsiktiga hälsa och hållbarhet.

 

Boka in en rensning av tak och hängrännor

Önskar ni hjälp att vi kommer och rensar tak och hängrännor så gör det genom att maila oss info@egeryds.se ringa 019-18 18 18 eller så fyller du i kontaktformuläret här på sidan.
Bokning bör göras senaste under augusti eller septembermånad


Boka en tid med en av våra trädgårdsmästare.

Vad har er BRF – Bostadsrättsförening eller fastighet för behov av trädgårdstjänster eller trädgårdsplanering.

Våra övriga tjänster som vi erbjuder är:

Vi har kontor i Örebro, Lindesberg, Eskilstuna, Karlstad och Västerås


Lokaler

Är du på jakt efter bostad, lokal till ditt företag eller förening?
Läs mer på Egeryds fastigheter